Sicílie – hotel Borgo Verde***

Moderní hotel Borgo Verde s přátelskou atmosférou se nachází na předměstí města Catania cca 3 km od centra a cca 15 km od sopky Etna. Hotel se skládá ze 4 vil umístěných v palmové zahradě. Ve všech prostorách hotelu je k dispozici Wi-Fi zdarma. Pokoje pro 2-3 osoby mají vlastní koupelnu s WC a sprchovým koutem, SAT-TV, klimatizaci a balkon nebo okno s výhledem do zahrady. Dětská postýlka na vyžádání za 8€/noc.

Snídaně se podává v hotelové restauraci. V restauraci se na večeři podávají tradiční místní a středomořská jídla výběrem z a la carte (za poplatek). Restaurace pro hosty je otevřená od pondělí do soboty od 19.30 do 21:30 hod. Po předchozí rezervaci je možné zajistit parkování přímo v areálu hotelu – osobní automobil: 3€/noc, minibus/dodávka 5€/noc.

Ubytování (check-in) probíhá od 14:00 do 23:59 hod. Odhlášení z pokoje (check-out) od 7:00 do 11:00 hod. Domácí zvířata jsou povolena a ubytována zdarma. Z letiště Catania se dostanete do hotelu místním taxi za cca 25 minut.

Pro ověření dostupnosti nám pište na: dovolena@cestofka.cz 

Ceny obsahují kontinentální snídani formou bufetu:

54 EUR/pokoj/noc při obsazení 1 osobou
66 EUR/dvoulůžkový pokoj/noc/1 osoba
96 EUR/pokoj s oknem/noc/2 osoby
102 EUR/pokoj s balkonem/noc/2osoby
150 EUR/pokoj/noc při obsazení 3 osobami

Místní turistická taxa se platí 2€ na osobu za první 4 noci.

Tipy na výlety na Sicílii:

TAORMINA
Taormina je jako magnet a bývá označována za nejmalebnější město na ostrově. K návštěvě láká především Teatro Greco – řecký amfiteátr a jedinečný výhled na sopku Etna, přímo z tohoto řeckého divadla, které je postavené na svazích Monte Tauro nad Jónským mořem.

ETNA
Sicilská sopka Etna se pyšní výškou 3 350 m a díky tomu je viditelná téměř z každého koutu ostrova. Autem či busem dojedete na parkoviště ve výšce cca 1 900 m k dolní stanici lanovky, jsou zde také restaurace. Lanovkou se můžete vydat až do výšku cca 2 500 m a odtud terénním busem na místo Torre del Filosofo do výšky cca 2 900 m (nejvyšší přístupný bod bez průvodce). Zpáteční lístek na lanovku stojí cca 30 EUR a zpáteční lístek na lanovku+bus na Torre del Filosofo cca 65 EUR. Doporučujeme pevné trekové boty, teplou bundu, sluneční brýle, čepici a rukavice.

SYRAKUSY
Město Syrakusy se rozkládá jak na pevnině, tak na ostrůvku Ortigia, kde se nachází nejstarší řecký antický chrám zvaný Apollonův. Další památkou tohoto krásného města je Teatro Greco (řecké divadlo), mladší sourozenec divadla v Taormině. Obě dvě divadla se dodnes příležitostně využívají na představení.